• +36 30 613 6726
  • isk.rakoczi@gmail.com

Nyelvi tagozat 1.a

Besze Zsoltné, Terike néni

 

30 éve dolgozom pedagógusként. Férjezett vagyok  és két gyermekem van. Nagyobb lányom a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója, kisebbik pedig idén fog érettségizni.

Kezdetben óvónőként, majd tanítóként tevékenykedtem Gyöngyösön és lakóhelyemen Gyöngyösorosziban.

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában 2011-től vagyok pedagógus. Jelen pillanatban napközis nevelőként harmadik osztályos gyermekekkel foglalkozom. Öt éve vezetek kézműves szakkört Papírcsodák néven az iskolában, amit a jövőben is szeretnék folytatni.

2017-ben a Pedagógus minősítési eljárás során a Pedagógus II –es fokozatba léptem.

Munkám során mindig fontos dolognak tartottam a gyerekek egyéni képességeinek a megismerését. Majd a képességeiknek megfelelő fejlesztést, felzárkóztatást, tehetséggondozást. A katolikus iskoláknak nyújtott versenyek mellett más országos versenyeken is indítottam tanítványaimat. ( Pl: Tudásbajnokság, Országos Honismereti Verseny)

Fontos számomra a közvetlen, családias légkör kialakítása. Ezt szolgálják a kirándulások és színházlátogatások szervezése. Valamint a szülőkkel való napi szintű kapcsolattartás mert velük együtt lehet jó osztályközösséget létrehozni . A mindennapokban szoros kapcsolatot tartok a hitoktatókkal a gyermekek lelki életének az érdekében. Éveken át részt vettem a Plébániával együtt szervezett Bertalan Barátai nyári tábor szervezésében és vezetésében. Az Egyházi év ünnepeihez kapcsolódva műsorokat készítettem és irányítottam.

Délelőtti óráimon és a délutáni foglalkozásokon is szívesen alkalmazom a különböző digitális eszközöket. A gyerekek már nagyon hamar megtanulják segítségemmel a digitális tábla kezelését. Több tanulást segítő feladatsort és játékot is készítettem az évek során.

Sajnálom, hogy a jelenlegi helyzetben személyesen nem találkozhatunk. Ezért a leendő elsősöknek és szüleiknek is szívesen ajánlom a következő oldalt:

                                                        Iskolanyitogató

 

Iskolára hangolódó feladatok és ötleteim jelennek majd meg itt a következő hetekben és hónapokban szeptemberig.

Szeretettel várom a gyerekeket!

Galéria


Délutáni játékok

Interaktív feladatok

Papírcsodák