• +36 30 613 6726
  • isk.rakoczi@gmail.com

Táncművészeti képzés

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvodában 1992 óta folyik táncművészeti oktatás. Célja a gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztése, az egészséges életmódra nevelés, a művészetek, ezen belül a tánc és zene megszerettetése, értő, igényes közönség nevelése és nem utolsó sorban a tehetségek kiszűrése, akik a későbbiekben hivatásszerűen választhatják a táncos pályát.

Az alapfokú művészeti képzés keretein belül a növendékek klasszikus balettet, néptáncot, történelmi társastáncot és modern technikákat tanulhatnak. Az első években népi gyermekjátékkal és kreatív gyermektánccal tesszük játékossá az oktatást, ezzel is segítve a tánc megszerettetését és a test felkészítését a későbbi tanulmányokra.  

Az itt folyó oktatás megsegítésére lelkes szülők 1995-ben létrehozták a „ Táncművészetért’ 95 ” Alapítványt, mely az oktatás feltételeinek a javítását hivatott segíteni. Lehetőségünk nyílik ezáltal bővíteni a jelmeztárunkat, technikai eszközeinket, valamint finanszírozni tudjuk a versenyeket, tanulmányi kirándulásainkat..