• +36 30 613 6726
  • isk.rakoczi@gmail.com

A „Rákóczi” rövid bemutatása

 

Szeretettel köszöntök mindenkit, aki leendő elsős szülőként érdeklődik iskolánk iránt. Bár az iskolánk neve elég hosszú, mi csak Rákóczisoknak hívjuk magunkat. 2016-ban foglalhattuk el a gyönyörűen felújított épületünket, melyre óvó tekintettel néz le a Szent Bertalan templom két gyönyörű tornya. Katolikus iskolaként a nevelésünk alapja a Jézus Krisztus által hirdetett feltétlen szeretet. „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa.  (Mk10,14) A Rákóczi Katolikus Iskola nem csupán egy épület, hanem szellemiség, hit, eszmeiség, szeretet és nyitottság. Ez pedig csak ott található, ahol olyanok a pedagógusok is.

Alapvető törekvésünk, hogy a gyermekek szeressenek iskolába járni, és ehhez szükséges a kellemes légkörű, gyermekszereteten alapuló pedagógia, melyben a gyermek érzi, tapasztalja, itt minden az ő érdekében történik, megértik gondjait és hozzátartozik a közösséghez. Így várható el, hogy diákjaink harmonikus, kiegyensúlyozott, a felnőttek világában is boldogulni tudó emberekké váljanak.

Iskolánkban a gyermekek erkölcsi nevelésének középpontjában a katolikus keresztény értékrend áll. Munkánk során arra törekszünk, hogy a gyerekek személyiségfejlesztését szolgáló, emberi esélyegyenlőségen alapuló képzési rendszert dolgozzunk ki, és folyamatosan fejlesszük azt. Ebben egyaránt helyet kapjon a tehetséggondozás (szakkörök, művészetoktatás) és a felzárkóztatás. Iskolai specialitásunk a katolikus keresztény erkölcsi értékrend, az alapfokú táncművészeti képzés, 1. osztálytól szakkörként angol és német-, valamint 3. osztálytól emelt szintű német nyelvoktatás, informatikaoktatás és képesség-kibontakoztató foglalkozások.

Iskolánk „Kiválóan minősített művészetoktatási intézmény”. A „táncosztályokban” balettet és néptáncot tanulnak diákjaink. Versenyeken, fellépéseken mutathatják meg tudásukat. Több volt tanítványunk táncol már felnőttként néptánc együttesekben, az operaházban és még külföldön is sikeresen állják meg helyüket. A tánc nagyban segíti a tanulást, a személyiség fejlődését, a kiegyensúlyozottságot, önbizalmat.

A „nyelvi” osztályunkban lehetőségük van diákjainknak emelt szinten, 3. osztálytól heti 2+1, 4.-től 5 tanórában tanulni a német nyelvet, melyre építve a későbbiekben könnyebben boldogulhatnak más nyelvek elsajátításával.

Az Egri Főegyházmegye megbízásából elsősorban a katolikus keresztény családok gyermekei számára tartja fenn iskoláját, de szívesen fogadja azok érdeklődését is, akik nyitottságot mutatnak a katolikus életre és nevelésre. Iskolánkba várjuk azon szülők gyermekeit, akik segítik gyermekük vallási nevelését legalább azzal, hogy a vasárnapi szentmisén/istentiszteleten részt vesznek.

Két 26 fős osztályt tervezünk indítani. Jelentkezni 2021. február 28-ig, az iskola honlapjáról, a "Beiratkozás/Nyomtatványok" menüből letölthető, kitöltött, aláírt jelentkezési lappal lehet. A Szent Erzsébet Római Katolikus Óvoda, mint tagintézményünk gyermekei a jelentkezési lap leadása után automatikusan bekerülhetnek iskolánkba!

A beiratkozással kapcsolatos minden információt feltöltünk az iskola honlapjára, valamint az iskola facebook oldalára. Itt tájékozódhatnak a táncművészeti osztályba jelentkezésről, bemutatkoznak a leendő1. osztályos tanítónénik. Rövid videókkal amik a "Beiratkozás/Videók" menüben találhatók, betekinthetnek az iskola életébe, a mindennapjainkba, és talán megérinti Önöket is a Rákócziban uralkodó szeretetteljes, családias légkör.

Amennyiben kérdésük van, az alábbi elérhetőségeken feltehetik:

E-mail: isk.rakoczi@gmail.com

Tel.: +36 30 613 6726, vagy +36 37 311 736

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Üdvözlettel:

Kurucsai József igazgató